/*teszt*/

Személyes adományozás egy startup segítségével!

Kategória: Hírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A világ egy jelentős része empatikus, és ha megteheti segít a rászorulókon. Van azonban egy jelentős réteg, akik szeretnék tudni, hogy célba ért-e az adomány, és hogy az pontosan hova is került. Ebben segít a GiveDirectly!

Személyes adományozás egy startup segítségével!

 Több ezer családon segített már a GiveDirectly startup, aki azt tűzték ki céljuknak, hogy segítsenek a mélyszegénységben élő afrikai családokon. A rendkívül nemes gesztus azonban különleges, hiszen az adományozás során kiválaszthatjuk, hogy pontosan kinek is küldjük a pénzünket.
Az elmúlt 4 évben, amióta működik a program már 15 millió dollárral sikerült támogatni az arra szükségeseket.

A családok átlagosan ezer dollárt kapnak, amelyet egy éven keresztül kapnak meg. A mobilbankolás tulajdonképpen az egyetlen olyan feltétel, amely szükséges a segítség célbajuttatásához, emiatt jelenleg a fő területek Uganda és Kenya, de a folyamatos a terjeszkedés. Mihelyst megjelenik a mobilbankolás lehetősége a GiveDirectly is terjeszkedik ezen országok felé.

Mint láthatjuk, itt egy olyan startupról van szó, ahol a siker orientáltság a segítéségek minél hatékonyabb lérejöttében teljesednek ki. A 100 dollár jutó költségeket sikerült drasztikus módon leszorítani, mindössze 9 % -ra. Ebből közel 3 dollár a tranzakciós költség, és az egyéb adminisztráiós kiadások, míg köröbelül 2 dollár szükséges az azonosításhoz, és kapcsolattartáshoz. 

Persze joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi lesz a pénzzel így? Az összeget folyamatosan kapják a családok, viszont semmilyen megkötésük sincs. Nem kell visszaadni, nem kötelező befektetni sem, ám mégis a több éves tapasztalat szerint a pénzek felhasználása rendkívül hasznosan történik meg, és csak kevés a visszaélés.

Néhány kellemes statisztikai adat motiválhat minket is abban, hogy érdemes segítséget nyújtanunk: A segítségre szorulók 97% -a érti a program működését. 31 perc kell az utalástól, hogy a pénz az emberek kezében lehessen. 66 nap szükséges az auditálástól az első utalt összegig. 0,3 % a megzsaroltak, visszaélések aránya.


Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : givedirectly, adományozás, mobilbank, mobilbankolás, dollár, afrika, család, startup, empátia

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Bártfai Balázs

Bártfai Balázs vagyok. 2003 óta valósítom meg a saját és mások ötleteit az Interneten. Több sikeres ötlet és pár kudarc áll a hátam mögött. Az automatizált megoldásokban hiszek. Ezért olyan stratégiákat dolgozok ki, amik folyamatosan szállítják a vevőket. Tudni akarod mások, hogyan lettek sikeresek és gazdagok? Kövesd az írásaimat.

Kapcsolódó cikkeink:

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.