/*teszt*/

Ömlik a kockázati tőke a startup cégekbe

Kategória: Hírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Tizenegymilliárd dollárt ér a Pinterest...

Újabb startup kapott jelentős befektetést, a Pinterest online képmegosztó szolgáltatást működtető cég 367 millió dollárnyi friss tőkéhez jutott. Ezzel már 1,1 milliárd dollárnál is több pénz érkezett a társasághoz, amely azonban ennél is többre vágyik.

A mostani befektetési körben ugyanis 578 millió dollárnyi tőkét akarnak összegyűjteni, vagyis még 211 millió dollárra számítanak a közeljövőben. A 2009-ben alapított vállalkozás piaci értéke már most is 11 milliárd dollár, vagyis a világ legértékesebb startup-jai közé tartozik. A Pinterest befektetői között kockázati tőkecégek, mint az Andreessen Horowitz és a Bessemer Venture Partners mellett technológiai társaság is található, az e-kereskedelmi szegmensben érdekelt japán Rakuten. A friss tőkéből a képmegosztó szolgáltatás nemzetközi terjeszkedését finanszíroznák, bár a szolgáltatás látogatóinak 40 százaléka tavaly már az Egyesült Államokon kívülről érkezett. A Pinterest hirdetésekből tesz szert bevételre, és a befektetők a jelek szerint bíznak abban, hogy komoly jövő áll a vállalkozás előtt....

Ömlik a kockázati tőke a startup cégekbe

...amelynek piaci értéke kevesebb mint egy éve még csak ötmilliárd dollár volt, most pedig már 11 milliárd dollár.

A komoly növekedési potenciállal rendelkező technológiai cégek közül a legsikeresebbeknek nem jelent gondot a tőkebevonás, a múlt héten a Bloomberg arról számolt be, hogy a Snapchat kétszázmillió dolláros befektetést kap a kínai e-kereskedelmi társaságtól, az Alibabától. A tranzakciónak köszönhetően a társaság piaci értéke eléri a 15 milliárd dollárt. A főként tinédzserek és fiatal felnőttek körében rendkívül népszerű, a megtekintésük után eltűnő üzeneteiről ismert szolgáltatás ráadásul további tőkére is számíthat. A Techcrunch úgy tudja, hogy a szaúdi Alwaleed Bin Talal herceg befektetési cége is érdeklődik a lehetőség iránt. A Snapchat ugyanis a további fejlesztések és terjeszkedés megalapozására félmilliárd dollárnyi tőkét szeretne összegyűjteni a közeljövőben. A befektetők kedvenc célpontja a múlt évben a Uber volt a startupok közül, ami csak tavaly mintegy négymilliárd dollárnyi tőkét kapott. A mobilalkalmazásra épülő taxiszolgáltatást működtető cég januárban újabb 1,6 milliárd dollárhoz jutott, amivel piaci értéke 41,2 milliárd dollárra nőtt, így a legértékesebb startuppá vált a világon.

A Digi-Capital tanácsadó társaság elemzése szerint kiugróan jó évet zártak tavaly a mobilalkalmazásokra épülő szolgáltatásokat működtető induló technológiai cégek. A vállalkozások 32 milliárd dollárnyi befektetést kaptak 2014-ben úgy, hogy igazából az év végére pörgött fel a piac. Az utolsó három hónapban 12 milliárd dollárnyi tőke érkezett ezekhez a cégekhez, ami 2,5-szerese volt az egy évvel korábbinak. A befektetők a legtöbb pénzt a kereskedelmi szektorban használható mobilalkalmazásokat kifejlesztő és üzemeltető vállalkozásokra szánták a múlt évben, összesen 8,4 milliárd dollárt. Az utazáshoz, közlekedéshez kapcsolódó applikációk létrehozói világszinten 6,8 milliárd dollárral gyarapodtak, míg a közösségi szolgáltatásokhoz köthető megoldásokat fejlesztők 2,3 milliárd dollárral.

Befektetnél Sikeres startup vállalkozásokba?

Hozzánk sokan jelentkeznek, mi elküldjük e-mailben, Te válogatsz.

Értesítünk a legjobb befektetésekről.

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : befektetők, pinterest, startup

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Bártfai Balázs

Bártfai Balázs vagyok. 2003 óta valósítom meg a saját és mások ötleteit az Interneten. Több sikeres ötlet és pár kudarc áll a hátam mögött. Az automatizált megoldásokban hiszek. Ezért olyan stratégiákat dolgozok ki, amik folyamatosan szállítják a vevőket. Tudni akarod mások, hogyan lettek sikeresek és gazdagok? Kövesd az írásaimat.

Kapcsolódó cikkeink:

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.