/*teszt*/

Legigéretesebb startup megtalálja ami elveszett

Kategória: Hírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A régió legígéretesebb startupjai között a Locca!

Az elveszett tárgyak, háziállatok és emberek felkutatására specializálódott osztrák Locca! nyerte meg a régió egyik legnagyobb startup versenyét, a CEE Lift Off!-ot. Az SM 2015 konferencia nemzetközi eseményének győztese részt vehet az OXO Labs fél éves akcelerátor programjában.

Az OXO Labs és a Loffice által indított startup versenysorozat első győztese a Locca! lett. Az osztrák cég a világ legkisebb és legokosabb lokáció meghatározó eszköze, amelyet elveszett tárgyak, háziállatok és emberek felkutatására fejlesztettek.
 
Az applikáció segítségével interaktív térképen követhetjük nyomon...
Legigéretesebb startup megtalálja ami elveszett


...a keresett személy vagy tárgy helyzetét. Aktiválható led fény, beépített csengő és eszközbe integrált okostelefon segít a keresésben. Az alkalmazás segítségével a felhasználónak többek között biztonsági zónák meghatározására is lehetősége van, amelyet elhagyva azonnali értesítést kap az eltűnt személy/háziállat/tárgy hollétéről.
 
 
A shortlistesek a startup világ merőben eltérő piacait képviselték. Az öt magyar, két osztrák, egy ukrán, egy szlovák és egy szlovén induló vállalkozás között ott volt a Tinder babérjaira törő társkereső app, a Jingle, az érintés nélkül működő kapcsolókat fejlesztő Anigmo, a Handy Smart TV okos távirányító fejlesztése, a Vita Infinita online családtag-felkutatója, valamint a SignAll csapata által készített, a siketek kommunikációját megkönnyítő alkalmazás.
 
A díjátadón Marius Ghenea ismertette a szempontrendszert, amelyek között szerepelt az ötlet újdonságértéke, a versenytársak és a termékeiktől, szolgáltatásaiktól való eltérés bemutatása, az üzleti és marketing terv összegzése, az elérendő piac mérete, nemzeti és nemzetközi szinten.
 
A startup show lebonyolítását a Duelbox interaktív közönségélmény csapata támogatta, amelynek segítségével a nézők is zsűrizhették a startupokat, valamint az Ukrajnából Skype-on bejelentkező versenyző is úgy érezhette, ott volt a helyszínen.
 

A közönségszavazást a SignAll csapata nyerte, akik a Budapesten és Bécsben egyaránt székhellyel rendelkező Oppenheim ügyvédi irodától részesülnek jogi tanácsadásban.
 
A győztes továbbá 15 ezer eurós finanszírozásban is részesül, valamint Budapest leginnovatívabb irodájában, a Lofficeban tölthet el 6 hónapot.

Befektetnél Sikeres startup vállalkozásokba?

Hozzánk sokan jelentkeznek, mi elküldjük e-mailben, Te válogatsz.

Értesítünk a legjobb befektetésekről.

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : locca, startup, verseny

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Bártfai Balázs

Bártfai Balázs vagyok. 2003 óta valósítom meg a saját és mások ötleteit az Interneten. Több sikeres ötlet és pár kudarc áll a hátam mögött. Az automatizált megoldásokban hiszek. Ezért olyan stratégiákat dolgozok ki, amik folyamatosan szállítják a vevőket. Tudni akarod mások, hogyan lettek sikeresek és gazdagok? Kövesd az írásaimat.

Kapcsolódó cikkeink:

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.