/*teszt*/

Hazai Startup egy amerikai rangos fesztiválon

Kategória: Hírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A világ egyik legnagyobb független filmes, zenei és interaktív fesztiválján, az austini South by Southwesten mutatták be a magyar SongArc azonos nevű zenei alkalmazását, amelyet már 1,6 millióan töltöttek le világszerte - közölte a cég befektetője, a Traction Tribe.

A SongArc egy olyan zenejátékot fejlesztett ki, amely "visszaadja az igazi zenélés élményét": az általában kevés (mindössze 3-4) ponton nyomkodható mobilos ritmusjátékokkal szemben a SongArcban sikerült egy olyan gesztus-készletet találni, ami nagyon könnyen elsajátítható, de jól kifejezi a zenét, bármilyen stílusról is legyen szó. Hála a névadó, ergonomikus ívnek (Arc), két hüvelykujjal is komplett dallamokat lehet kifejezni. A telefon megrázásával még ritmushangszereket is lehet imitálni

Hazai Startup egy amerikai rangos fesztiválon
A cég 2014 júliusában alakult, a Traction Tribe és a PBG FMC kockázati tőkealap-kezelő 55 ezer dolláros befektetésével igazi startuppá váltak. A fejlesztést Windows Phone-on kezdték, ott ez jelenleg a legnépszerűbb zenei játék, sőt voltak már az összes alkalmazás között a hatodik helyen is, mostanra pedig iOS és Android alapú mobil eszközökön is elérhető a SongArc, amelyet eddig 1,6 millióan töltöttek le.

A március 13. és 17. között rendezett austini fesztiválon a közlemény szerint nagy volt az érdeklődés a SongArc iránt. A cég jelenleg a felhasználók számának növekedésére koncentrál, és az Egyesült Államokban jelentette be, hogy együttműködik az amerikaiak kedvenc énekes-zeneszerzőjével, Wendy Starlanddel és a feltörekvő RapScallions együttessel.

Az amerikai zenei életben sikeres Wendy Starland producerként, zeneszerzőként már bizonyított, hiszen például ő fedezte fel Lady Gagát, emellett számos amerikai film és sorozat zeneszerzője, és immár zeneipari tanácsadóként is részt vesz a SongArc munkájában - olvasható a közleményben.


A magyar zenei életből például a Brainsszel, a Subscribe-bal, a P.A.S.O-val és a Magic Cats Rockabillyvel működik együtt a SongArc.

Az alkalmazáshoz ingyen elérhető zenéken túl a telefonon található zenékkel, az azokhoz kreált 130 ezer kottával bárki játszhat, sőt kottát, vagyis "ujjtánc-lépéseket" is kreálhat - írja a cég.

Befektetnél Sikeres startup vállalkozásokba?

Hozzánk sokan jelentkeznek, mi elküldjük e-mailben, Te válogatsz.

Értesítünk a legjobb befektetésekről.

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : startup, SongArc

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Bártfai Balázs

Bártfai Balázs vagyok. 2003 óta valósítom meg a saját és mások ötleteit az Interneten. Több sikeres ötlet és pár kudarc áll a hátam mögött. Az automatizált megoldásokban hiszek. Ezért olyan stratégiákat dolgozok ki, amik folyamatosan szállítják a vevőket. Tudni akarod mások, hogyan lettek sikeresek és gazdagok? Kövesd az írásaimat.

Kapcsolódó cikkeink:

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.