/*teszt*/

Gubbio lett közép Európa legjobb női startupja

Kategória: Hírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A Bogdán Viktória által alapított magyar Gubbio nyerte tegnap a CEE Women Startup regionális startupversenyt. A cég egy alkalmazást fejleszt, aminek segítségével az autista gyermekek képekkel kommunikálhatnak.

A Gubbiót, az autista gyermekek kommunikációját segítő alkalmazást fejlesztő céget választotta a szakmai zsűri Közép-Kelet-Európa legjobb női startupjának a tegnapi döntőn.

Gubbio lett közép Európa legjobb női startupja

A Bogdán Viktória által alapított Gubbio lett Közép-Európa legjobb startupja.

Forrás: CEE Women Startup

Bogdán Viktória, a Gubbio alapító-ötletgazdája az Üzletrésznek elmondta, hogy az alkalmazásuknak jelenleg a prototípusa van készen, amit folyamatosan tesztelnek és fejlesztenek. Az ötletre egyébként az alapító korábban már Moholy-Nagy ösztöndíjat is kapott.

Az „ezüstérmes" csapat ...

...Észtországból érkezett. A Comfee csapata smart home megoldást kínál a felhasználók számra, amelynek segítségével a sötétítők a fényerősségre, belső hőmérsékletre reagálva, az adott napszaknak megfelelő pozícióba helyezkednek, így energiát és időt spórolnak meg a tulajdonosuknak. A Comfee napelemmel működik és a meglévő reluxára illeszthető, moduláris megoldás.

A harmadik a Key2Office csapata lett Ausztriából. A Key2Office egy közösségi B2B irodamegosztó hálózat kiépítésén dolgozik, amely Európa különböző országaiban üres irodát vagy tárgyalót kereső felhasználókat kapcsol össze, szabad kapacitással rendelkező munkaterekkel egy egyszerű mobiltelefonos alkalmazás segítségével.

Az esemény főtámogatói között a Google, a Microsoft, az IBM, a Ustream, a GE mellett a Gróf Széchenyi Család Alapítvány is szerepelt. A rendezvény fővédnökei között volt Novák Katalin a család és ifjúságügyekért felelős államtitkár is. „Amíg Európában a többségében nők által irányított cégek aránya 21% alatt van, addig szükség van a motivációra, a támogatásra a nők vállalkozóvá válásához és egy eseményre, ahol mindez együtt lehetséges" – emelte ki Müller Tamás, a verseny szervezője.

A rendezvényt egy négynapos budapesti felkészítő tréning előzte meg, ahol a csapatokat elismert szakemberek tanácsait követve gyakorolhattak. Már az előzsűrinek sem volt könnyű dolga mivel több mint 120 jelentkező közül kellett kiválasztania azt a 11 csapatot, amely részt vett a budapesti versenyen. A kiválasztásnál és a jelentkezések elbírálásánál számos szakmai szempont mellett feltétel volt, hogy a csapatokat legalább 50%-ban női tagok alkossák.

A Demo Day-en cseh, lengyel, észt, litván, osztrák, spanyol, román, szlovák és magyar versenyzők mutatták be tudásukat, projektjüket.

Befektetnél Sikeres startup vállalkozásokba?

Hozzánk sokan jelentkeznek, mi elküldjük e-mailben, Te válogatsz.

Értesítünk a legjobb befektetésekről.

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : startup, gubbio

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Bártfai Balázs

Bártfai Balázs vagyok. 2003 óta valósítom meg a saját és mások ötleteit az Interneten. Több sikeres ötlet és pár kudarc áll a hátam mögött. Az automatizált megoldásokban hiszek. Ezért olyan stratégiákat dolgozok ki, amik folyamatosan szállítják a vevőket. Tudni akarod mások, hogyan lettek sikeresek és gazdagok? Kövesd az írásaimat.

Kapcsolódó cikkeink:

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.