/*teszt*/

Elkelt a SequenceIQ!

Kategória: Hírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Újabb magyar startup cég kelt el, ezúttal a SequenceIQ kerül új tulajdonos kezébe.

A SequenceIQ felhő alapú applikációkat fejleszt, mégpedig a világon egyedülálló, úttörő módszerrel. Emiatt több cég is érdeklődött a felvásárlásról, melyet végül a kaliforniai Hortonworks ütött nyélbe.

A magyar startup cég tavaly óta működik, és a telefonok, kamerák, egyéb digitális eszközök által termelt nagy mennyiségű adatot szelídítik meg. Hála nekik könnyedén felhasználóbarát és gyorsan elérhető információkat kaphatunk. A Google vezetője, Eric Schmidt érdekes megállapítást tett nemrégen: „manapság minden két napban annyi információt hoz létre az emberiség, mint a civilizáció kezdeteitől 2003-ig”. Hatalmas feladat ennek a nagy adatmennyiségnek a kezelése, felhasználása, elemzése. Egy hétköznapi számítógép teljesítőképességét bőven meghaladó feladatra a SequenceIQ talált kézenfekvő megoldást.

 

Elkelt a SequenceIQ!

 

 

A cég által kifejlesztett ötletek annyira nagyszerűnek bizonyultak, hogy annak híre a Szilícium-völgyig is eljutott. Több érdeklődő után végül a Nasdaq-on is jegyzett Hortonworks vásárolta fel a startupot.

Röviden a SequnceIQ-ról:

A céget Mátyás János és Papp Lajos hozta létre. Ezt megelőzően a Fathom Technology-nál dolgoztak, ami szintén az Euroventures egyik befektetése.  2014-ig dolgoztak itt együtt.

A Hortonworks-ről:

Ők fejlesztik az Apache Hadoop nevű big data programot, illetve támogatják, mint szolgáltató. A platform egyébként teljesen nyílt forráskódra épül.

Hogy mi változik ezáltal? 

A SequenceIQ csapata új irodába költözik, 10-ről 30 főre nő a létszám, és ők lesznek a Hortonworks európai kutatás-fejlesztési központja.

A cég már tavaly ősszel is kapott befektetést az Uniós Jeremie programnak hála, tehát elmondható, hogy többen is látják a potenciált a jövőre nézve. Akkor közel százmillió forintot fektetett be a programon keresztül a Euroventures. Az alap Közép-Európa egyik régen működő kockázati- és magántőke befektetője. Már 1989 óta működnek, és több mint 40 alkalommal fektettek be tőzsdén még nem jegyzett társaságokba. Hat éve kezelik a Jeremie program betétjeként megálmodott Euroventures IV. társbefektetési alapot, amely hála a Svájci-Magyar Együttműködési Programnak, 7 milliárd forinttal bővült. Céljuk, a magyar kis és középvállalkozások finanszírozása 10 éves futamidővel.


Mátyás János a SequencieIQ vezérigazgatója nagyon pozitívan nyilatkozott a tranzakciót illetően. Örülnek, hogy ezután a Hortonworks leányvállalataként dolgozhatnak a magyar fővárosban, és ezzel hozzátehetnek a hazai technológiai szektor világszínvonalba emeléséhez, és a később akár a mérnökképzéshez is.

Tom Howells az Euroventures-től szintén kiválónak értékelte a történteket. Szerinte a SequenceIQ számára így a legkönnyebb a big data iparág élmezőnyében maradni, hogy csatlakoztak egy már vezető pozíciót betöltő céghez.

Az eredeti hír linkje:

http://hortonworks.com/blog/hortonworks-acquires-sequenceiq-to-provide-automated-deployment-of-hadoop-everywhere/

 

 

A tranzakció pénzügyi részleteit természetesen nem hozták nyilvánosságra. Innen is gratulálunk a szakmai sikerhez!

 

 

 

Befektetnél Sikeres startup vállalkozásokba?

Hozzánk sokan jelentkeznek, mi elküldjük e-mailben, Te válogatsz.

Értesítünk a legjobb befektetésekről.
 

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : SequenceIQ, hortonworks, big data, felhő, cloud, applikáció, fejlesztés, startup, jeremie program, kockázati tőke

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Bártfai Balázs

Bártfai Balázs vagyok. 2003 óta valósítom meg a saját és mások ötleteit az Interneten. Több sikeres ötlet és pár kudarc áll a hátam mögött. Az automatizált megoldásokban hiszek. Ezért olyan stratégiákat dolgozok ki, amik folyamatosan szállítják a vevőket. Tudni akarod mások, hogyan lettek sikeresek és gazdagok? Kövesd az írásaimat.

Kapcsolódó cikkeink:

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.