/*teszt*/

Ha így befektetőt szerez, akkor bármit el tud adni

Kategória: Pénzt adunk | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A finnek a Startup Saunával már Budapesten is bizonyították, hogy kérdéseikkel meg tudják izzasztani a befektetők előtt prezentáló ötletgazdákat, de úgy tűnik, odahaza nem csak képletesen kínozzák a vállalkozókat: a Polar Bear Pitching fesztivál résztvevői befagyott tóban állva győzködik a zsűrit.

A finnek a maguk módján szervezik a startup eseményeket is, a Polar Bear Pitching Festival célja ugyanaz, mint egy más hasonló jellegű eseménynek a világ bármely pontján, vagyis hogy a tehetséges, innovatív ötletekkel előálló vállalkozó egyének kapcsolatba kerüljenek a megvalósításhoz szükséges tőkével bíró befektetőkkel. A lebonyolításban viszont mindenképpen eltérnek a megszokott sztenderdektől, mert itt a prezentálók, nem egy színpadra lépnek elő üzleti vagy habitusuknak megfelelő öltözékben, hanem fürdőruhában ereszkednek az észak-finnországi Ouluban található tó jegén vágott lékbe, hogy a jeges vízben derékig elmerülve néhány perces előadásukban meggyőzzék a pokrócokba göngyölt pénzembereket.

Ha így befektetőt szerez, akkor bármit el tud adniAz idei, február végén rendezett fesztiválon részt vett a The Guardian újságírója is, hogy első kézből tudósítson az eseményről, és a hitelesség érdekében ő is prezentált, amit az alábbi videóban ön is megtekinthet.

Az esemény ugyanakkor egy pillanatig sem fordul komolytalanságba, még ha egy-egy előadó küzdelme olykor derültséget vált is ki a közönségből és zsűriből, a rendezvényt övező médiavisszhang olyan vállalkozások felemelkedéséhez járult hozzá, mint az Asmo, ami egy olyan telefontöltő, amely kikapcsol miután a telefon feltöltött, így nem zabálja tovább az energiát, és az esetleges túlhevülés következtében történő tűzesetek kialakulását is kizárja.

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : befektetők, verseny

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Bártfai Balázs

Bártfai Balázs vagyok. 2003 óta valósítom meg a saját és mások ötleteit az Interneten. Több sikeres ötlet és pár kudarc áll a hátam mögött. Az automatizált megoldásokban hiszek. Ezért olyan stratégiákat dolgozok ki, amik folyamatosan szállítják a vevőket. Tudni akarod mások, hogyan lettek sikeresek és gazdagok? Kövesd az írásaimat.

Kapcsolódó cikkeink:

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.